HR-frågor och svar

HR- och personalvetarbranschen är ett område i ständig förändring. Det finns mycket forskning och intressanta studier inom ämnet och varje år kommer det nya lagar som direkt eller indirekt påverkar avdelningens arbete. Förändringar skapar många HR-frågor som du kan läsa mer om på denna sida. Hitta ett område som intresserar dig nedan och läs vidare.

Hur fungerar uppsägning?

Lär dig mer om vad som kan vara till grund för en uppsägning i vår artikel om varsel om uppsägning. Det finns två sakliga grunder för uppsägning, lär dig mer om var och en av dessa och när det kan bli aktuellt.

Starta bemanningsföretag

Det kan vara bra att fundera över våra punkter i början av tankeprocessen när du vill starta bemanningsföretag. Här får du veta mer om vad ett bemanningsföretag gör och hur de tjänar pengar, något som är bra att ha koll på om du går i tankarna om att starta eget.

Jobb inom HR

HR-branschen är ständigt i behov av nya medarbetare och kompetenser. Vi visar var du kan hitta jobb inom HR. Vi visar hur du ökar chanserna att landa drömjobbet inom HR-branschen och vilka vanliga yrkestitlar det finns inom sektorn.

Tester vid rekrytering

Det är vanligt att arbetsgivare använder sig av logiska tester vid rekrytering. Lär dig mer om vilka tester det finns och vad testerna mäter. Dessutom kan du läsa mer om var du kan öva på provtester.

Få inspiration till ett bra CV

Läs om våra 6 tips för cv-inspiration och lär dig mer om ett vinnande CV. Det är viktigt att ditt CV innehåller en balans mellan dina viktigaste erfarenheter och något som gör att just du sticker ut. Få inspiration till ett personligt CV hos oss.

Skriv en rekryteringsannons

En rekryteringsannons är det första mötet med den potentiella kandidaten. Här kan du läsa om 6 saker som måste vara med i rekryteringsannonsen. Annonsen ska innehålla information som ”måste finnas med” och samtidigt ge en personlig känsla som lockar kandidaten att söka.

Personlig utveckling

Läs om var du kan studera Personlig utveckling och ta del av tips på poddar, böcker och ljudböcker om ämnet. Utvecklas till den person du vill vara för att nå dit du vill komma både, professionellt och privat.

Samtalscoach

Vad är en samtalscoach och hur kan man lära sig leda andra mot gemensamma mål och privata ambitioner? Läs om utbildningar för att bli samtalscoach och vad en sådan utbildning kan göra för dig I arbetslivet.

Motiverande samtal

Lär dig motivera andra genom svåra förändringar och problem genom samtal. Hitta utbildningar som tar dig ett steg längre inom problemlösning och handledning och hjälp dina medmänniskor framåt.

Jobbannons

Det finns flera saker att tänka på när du ska skriva och publicera en jobbannons. Innehållet är en sak och utgör det viktiga första intrycket. Men var och hur du ska publicera din annons och hur din rekryteringsprocess hanteras är också viktigt. Här hittar du många användbara tips på hur du ska tänka och gå tillväga.

Rekryteringssystem

Ett rekryteringssystem är perfekt för dig som har flera rekryteringsprocesser igång samtidigt. I rekryteringssystemet kan du smidigt hantera alla dina kandidater, kontakta dem och screena dem genom tester. Här hittar du matnyttig information hur du ska tänka när du väljer ett system att arbeta med.

Hyra in personal

Att hyra in personal  för interimsuppdrag är den perfekta lösningen när du snabbt behöver täppa till en viktig lucka i din organisation. När en rekrytering drar ut på tiden, en plötslig sjukskrivning uppstår eller en stor förändringsprocess ska genomföras. Här kan läsa om vad du ska tänka på och hur en rekrytering går till för att hitta rätt person till din ekonomiavdelning.

Inskriven hos Arbetsförmedlingen

Som jobbsökande genom Arbetsförmedlingen finns det vissa saker som förväntas av dig för att du ska vara berättigad till din ersättning. Även om du deltar i Rusta och Matcha – ett program framtaget för att hjälpa dig komma ut i Arbetslivet – bör du skicka in en aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen för att fortsätta få A-kassa eller ersättning från Försäkringskassan.

Ledarskapsutbildning

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att läsa en ledarskapsutbildning på distans. Utbudet är enormt och det passar särskilt bra för dig som är i en ledande befattning eftersom den teoretiska kunskapen direkt kan praktiseras i verkligheten om du kombinerar både studier och arbete.

Om oss

Läs mer om våra drivkrafter och mål på vår sida som heter Om oss.