My CMS

Personlig utveckling

Hem > Personlig utveckling

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Hitta en kurs i personlig utveckling

Lär dig om mer personlig utveckling och ledarskap på ett personligt och yrkesmässigt plan, med hjälp av olika medel som bäst passar dig. Vi har sammanställt en lista för dig som söker en kurs i personlig utveckling, listat böcker och ljudböcker inom området och lyft fram poddar som fördjupar dina kunskaper. Personlig utveckling är ett brett område och därför finns det även många inlärningsmetoder. Välj det sätt som passar dig!

Personlig utveckling-kurs

Det finns ett brett urval för dig som är ute efter en personlig utveckling-kurs runtom i Sverige. Se över listan för att hitta rätt typ av utbildning som matchar vad du är ute efter.

HumaNova

HumaNova erbjuder flera olika utbildningar inom ledarskap och terapi. Är du ute efter en kurs i personlig utveckling hittar du flertalet på HumaNova. De har många kurser (som pågår allt från 1–9 dagar) som handlar om att hitta ditt inre lugn och möta dig själv. Söker du efter en mer omfattande Personlig utveckling-utbildning (och inte kurs) har de två alternativ som pågår i två terminer. Dessa heter Bli den du är och Led dig själv som ledare. Humanovas slogan är ”Väx med oss” och deras mål är att du ska utvecklas och bli mer av dig själv som person. Deras mål är att studieupplevelsen hos dem ska grundas i empati och trygghet – en bra grund för vilken personlig utveckling-kurs som helst.

 • Heltid/Deltid
 • Finns online
 • 1 dag – 2 terminer
 • 850kr och uppåt

GreatBeing

GreatBeing håller utbildningar som hjälper dig uppnå självinsikt och hjälper dig stärka din förmåga att tolka inre tankar och analysera dessa. Med denna kurs kommer du kunna finna fokus i ditt eget välmående och bortse från tankar och känslor av otillräcklighet och skam. Kurserna leds av Susanne, utbildad samtalsterapeut med över 30 års erfarenhet inom personlig utveckling. GreatBeings blev år 2019 digitalt efter 10 år med workshops och utbildningar runtom Sverige. Besök GreatBeing för att boka in dig under något av kurstillfällena.

 • 15-30 min/dag
 • 4 veckor
 • Onlinekurs
 • 945kr

Humanistiskt Lärcentrum

Skolan Humanistiskt Lärcentrum erbjuder en utbildning i ledarskap och personlig utveckling på distans under en 2-månadersperiod. Läs mer om kurserbjudandet på Humanistiskt Lärcentrum där du får information om både kursupplägg och antagningskrav. Humanistiskt Lärcentrum siktar på en tydlig och transparent kursplan där deltagare får all information om utbildningen de vill ha och behöver, och där du själv får välja bland annat startdatum och studietider.

 • Deltid
 • Distanskurs
 • 2 månader
 • 6 500kr

Gestaltakademin

Gestaltakademin grundades under 70-talet av två barn- och ungdomspsykiatrier, en socialarbetare och en socialantropolog. Deras första utbildningar inspirerades av internationella utbildningar som de hoppades skulle ge deltagare mer än vad som då fanns på marknaden. Idag är de sedan länge erfarna med ett flertal yrkesaktiva föreläsare som hjälper utbilda inom personlig utveckling, praktiskt ledarskap och terapeututbildningar. Besök Gestaltakademin för att se över kursdatum och föreläsare innan du bokar dig in på den kurs som passar dig bäst.

 • Heltid
 • Stockholm
 • 4 dagar
 • 19 650kr

Expressa

Expressas utbildning är en kurs uppdelad i två moment med inlämningsuppgifter. Utbildningen tilldelar en handledare till dig som digitalt hjälper dig genom kursen. Från kursstart har du 12 månader på dig att avsluta kursen, vars tempo du bestämmer helt själv. Boka din kurs på Expressa för privatpersoner eller företag. Utbildningscentret tror på att ge den som studerar frihet, valmöjlighet och att dennes ambition och livssituation styr. De anser att alla är värda att växa, och vill därför ge både meningsfullhet och kunskap.

 • Deltid
 • Distanskurs
 • Upp till 12 månader
 • 4 900kr

Vad är personlig utveckling?

Det pratas om personlig utveckling i många olika varianter, men vad är personlig utveckling? Det kan vara allt från att lära sig koppla av, att hantera stress eller att utvecklas inom arbetet eller i sin ledarroll. Att lära sig om personlig utveckling kan hjälpa dig hitta fokus på det du vill uppnå i livet, och även ge dig verktyg att hjälpa andra uppnå sina mål genom att leda vägen som ledare.

Utvecklande ledarskap får dig att växa

Att utvecklas på personligt plan och ledarskap är olika, men i viss mån detsamma. Med personlig utveckling har du verktyg för att fokusera på mål, och när du vet vad du vill åstadkomma kan du med ledarskap hitta gemensamma mål för hela gruppen. Är du intresserad av att läsa utvecklande ledarskap för att växa ihop med andra omkring dig hittar du detta i HumaNovas Utvecklande ledarskap-utbildning. En kurs eller utbildning inom utvecklande ledarskap kan hjälpa dig klättra mot ledarpositioner i arbetet men även främja dig som är intresserad av att starta eget eller sälja konsulttjänster. Ämnet har med andra ord ett brett användningsområde.

Böcker om personlig utveckling & ledarskap

Det finns en mängd böcker om personlig utveckling och självhjälp som vissa av böckerna kategoriseras som. Du kan hitta det område du vill utvecklas inom i ett flertal böcker, skrivna av författare som uppnått samma mål eller som tagit sig igenom samma utmaningar.

Personlig utveckling

av Björn Jonsson

I Jonssons bok ”Personlig utveckling” utmanar författaren dig till att ta kontroll över ditt eget liv, både privat och professionellt. En bok om att få mer gjort och ta vara på livsglädjen.

✓ Finns som E-bok

De 7 goda vanorna

av Stephen R. Covey

Boken som ursprungligen släpptes 1989 med namnet ”The 7 habits of highly effective people” blev snabbt en bestseller inom personlig utveckling och att styra sin egen arbetsmiljö för att gynna både sin hälsa och sitt arbete.

✓ Finns på engelska

Skapa din framtid

av Carl-Johan Forssén Ehrlin

Carl Johan Forssén Ehrlin blev känd för sin barnbok ”Kaninen som så gärna ville somna”, en bok som många föräldrar hyllar för hur Johan hittat metoder för att få barn att somna. I denna bok tacklar han problemen hos sin vuxna publik istället.

Personlig utveckling från grunden

av Bertil Thomas

Personlig utveckling från grunden som går igenom ämnen likt övriga böcker i listan här, men något som Bertil implementerar mer är vetenskaper från medicin, etik, genetik och psykologi bland annat.

✓ Finns som E-bok

Ta ledarskapet till nästa nivå

av Annika BramsenKatharina Arenvi & Ulf Giege

En bok som ger både ”aha”-upplevelser och självreflektion när det diskuteras teorier och tillvägagångsätt i vardagliga utmaningar och personliga beteenden. Boken är en omdesign av upplagan som var nominerad som årets HR-bok år 2011.

Chefen och medarbetaren

av Christer Ackerman

Chefen och medarbetaren är en bok som hjälper chefer och ledare i sitt dagliga arbete genom att uppmärksamma kopplingar mellan chefen och medarbetaren i situationer som hjälper organisationen framåt. Boken är en nyupplaga i pocketvariant av boken som blev utsedd till årets ledarbok 2007.

Ljudböcker om personlig utveckling

Lyssna på ljudböcker om personlig utveckling i bilen, på jobbet eller medan du lagar mat. Ljudböcker ger dig tid för utveckling samtidigt som du hinner med annat under tiden.

Joy at work

av Marie Kondo & Scott Sonenshein

TV-sensationen Marie Kondo som blev känd för hennes metoder för städning och ordning har ihop med organisationspsykologen Scott Sonensheim tagit fram denna ljudbok för att hjälpa dig hitta fokus om vad som är viktigt i arbetet. Boken tar upp vardagliga exempel som att hålla ordning på ditt skrivbord, ha pli på sin mail-inkorg och bli av med distraktioner under arbetstid.

✓ Engelska

Om ledarskap

av Harvard Business Review

Ljudboken ”Om ledarskap” är framtagen av erfarna forskare och experter som Daniel Goleman, John P. Kotter, Peter F. Drucker, Jim Collins och Peter M. Senge från det renommerade Harvard Business Review. Boken innefattar omtalade artiklar som ”Varför skulle någon vilja ledas av dig” och ”Vad kännetecknar en bra ledare?”. Boken är en populär källa för tillvägagångssätt som ledare, vare sig det är chef är personalvetare.

✓ Svenska

Leda bra eller leda bäst

av Peppe Ekmark

Vill du leda bra, eller vill du leda bäst? Peppe Ekmark läser ur sin egen bok om vad som utgör bra ledare och vilka metoder som funkar bäst för att skapa tillit inom sin arbetsstyrka och hitta gemensamma mål. Peppe Ekmark är en av Sveriges främsta föreläsare inom området och har över 35 års erfarenhet inom ledarskap.

✓ Svenska

Leadership strategy and tactics

av Jocko Willink

Jocko Willink, författare till New York Times bestseller “Extreme ownership” har tagit fram myter och antaganden om ledarskap och vad de innebär i grupper. Navy SEAL officeren Jocko skriver om viktiga frågor som att hantera egon, bygga tillit eller skapa ett oberoende team som är självdrivande.

✓ Engelska

Podd om personlig utveckling och ledarskap

Lär dig om ämnet med en ledarskap och personlig utveckling podd, ledd av erfarna personalvetare, forskare och experter.

Ledarskapspodden

Ledarskapspodden är en 5-minuterspodd som tar upp en bredd olika ämnen inom arbetsvärlden och kontorsmiljöer som kan hjälpa dig framåt.

✓ Svenska

HR Works

HR Works tar upp aktuella och relevanta ämnen som berör HR arbetare och diskuterar dem på ett direkt sätt med gäster i podden.

✓ Engelska

Klokskap & Ledarskap

Podden Klokskap & Ledarskap bjuder in nya gäster varje program och diskuterar ledaskapsmetoder och arbetsrelationer.

✓ Svenska

hrnyheter.se

Johannes Sundlo driver podcasten och tar upp nyheter och ämnen inom den svenska HR-världen, som värdegrunder, mellanchefer mm.

✓ Svenska