My CMS

Samtalscoach

Hem > Samtalscoach

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Hitta en Samtalscoach-utbildning

Samtalscoach är ett verktyg som effektivt hjälper dig motivera och samtala med klienter och anställda. Som samtalscoach kan du hjälpa andra nå sina mål eller överkomma hinder som står i vägen för privata eller jobbrelaterade ambitioner. Som samtalscoach hjälper man andra till insikt genom att återspegla tankar och känslor som hjälper en person att förstå vad som behöver fokuseras på för att komma vidare framåt.

Bli samtalscoach

Sök en utbildning och bli samtalscoach! Lär dig att vägleda anställda eller klienter genom förändringar i arbetslivet eller privat.

HumaNova

HumaNovas diplomerad Samtalscoach-utbildning sträcker sig över två terminer på deltid och är ICF certifierad. Under första terminen studeras psykosyntes, personlig utveckling och ledarskap, varav andra terminen fördjupar sig mer om samtal som ett verktyg innan man slutligen får sitt diplom och kan söka sin ICF certifiering. Läs mer om deras Samtalscoach-utbildning hos HumaNova och boka in dig i antingen Stockholm, Göteborg eller Lund. Uppfyll din dröm att bli samtalscoach med en utbildning där du efter avslut kan söka ditt officiella coaching-certifikat och klättra som konsult eller i din nuvarande arbetsroll.

 • Heltid
 • På plats
 • 2 terminer
 • 30 400kr

Distansinstitutet

Distansinstitutet applicerar samtalscoaching inom en mängd olika områden som kan appliceras på olika expertområden. En övningsbaserad utbildning med 52 moment som du kan välja att göra i egen takt. Utbildningen köper du hos Distansinstitutet där du även kan läsa recensioner och kursplan för kursen. Organisationen har sedan start 2017 sagt nej till krångliga ansökningsprocesser och utgångna inlärningsmetoder och stävat mot ett modernt och digitalt utlärningssystem. Hos Distansinstitutet är det du som bestämmer vart i världen och i vilken takt du vill studera.

 • Deltid
 • Distanskurs
 • Motsvarar 2 terminer
 • 19 900kr

Humanistiskt Lärcentrum

Hos Humanistiskt Lärcentrum hittar du utbildningen Motivationscoach, en ettårig utbildning som består av liknande element som kurser i Samtalscoach. Utbildningen är diplomerad med en tidsram som varierar på eleven och vilket tempo den håller. Som elev tilldelas du 20 uppgifter att utföra under utbildningens gång, och när alla dessa är gjorda, rättade och godkända erhålls du ditt diplom. Du hittar mer information hos Humanistiskt Lärcentrum, så som kursplan och innehåll.

 • Deltid
 • Distanskurs
 • Upp till ett år
 • 25 400kr

Samtalscoach – hjälp andra på rätt spår

En samtalscoach hjälper klienter eller anställda att uppnå sina mål, både privata och yrkesmässigt. Samtalscoach är även en start för den som vill ge sig in på en mängd olika coaching-ämnen, som exempelvis projektcoach, ledarcoach eller teamcoach.

Jobba som samtalscoach

Vill du jobba som samtalscoach finns det en mängd sektorer du kan jobba inom. Vanligtvis jobbar man främst bland HR där samtalscoaching är ett väldigt användbart verktyg. Du kan även jobba med coaching internt i projektgrupper, i organisationer, inom expertiser som träning och dating eller som studievägledare för ungdomar. Att jobba som samtalscoach kan se väldigt olika ut beroende på vart du hamnar, men kunskapen är till lika stor nytta på respektive positioner.