My CMS

Rekrytering ingenjörer

Hem > Rekrytering ingenjörer

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Rekrytering ingenjörer

Svensk arbetsmarknad har under lång tid lidit brist på duktiga ingenjörer. Det utbildas allt fler ingenjörer men det är fortfarande svårt att rekrytera ingenjörer. Den kunskap som ingenjörer besitter är ofta mycket eftertraktad. Rekrytering av ingenjörer ställer därför höga krav på dig som rekryterare. Du behöver vara tydlig i kravprofilen och kunna headhunta talangerna.

Rekrytera ingenjör genom rekryteringsföretag

Att hitta rätt kompetens kan vara svårt. Det kan då vara en god idé att ta in extern hjälp för att hitta rätt kandidater till dina kommande projekt. Det finns många rekryteringsföretag som kan hjälpa dig med att rekrytera ingenjörer till ditt företag. Nedan får du tips på marknadens bästa rekryteringsföretag för att hitta ingenjörer.

Prowork – Rekrytering ingenjör

Rekrytering av ingenjör kan vara svårt om du inte är van vid att rekrytera denna yrkesgrupp. De allra bästa ingenjörerna med specialistkompetens är mycket eftertraktade. Det gör att rekryteringsprocesserna kan bli utdragna. Då kan det vara klokt att ta hjälp av ett rekryteringsföretag med lång erfarenhet. Prowork hjälper dig. Med ett stort nätverk, bred kunskap om ingenjörsyrket och kontinuerlig headhunting blir det inte lika svårt att hitta nästa ingenjör till ditt företag.

Framtiden – Rekrytera ingenjör

Företaget Framtiden hjälper dig att rekrytera ingenjör till ditt företag. De har lång erfarenhet av rekrytering och att ta fram träffsäkra kravprofiler, särskilt gentemot bygg-, industri- och ingenjörsyrkena. Det råder stor konkurrens om de bästa ingenjörerna men med en erfaren rekryteringsbyrå blir det enklare och du kan sticka ut ur mängden. Framtiden är med dig från start till mål i rekryteringen och kan hjälpa dig att ta fram kravprofil, sålla bland kandidater och ta referenser.

Intenso – Rekrytera ingenjör

Intenso är specialiserade på rekrytering av bland annat ingenjörer. De har lång erfarenhet av att rekrytera ingenjörer och hjälper dig att hitta rätt person till ditt företag. Det är tuff konkurrens bland arbetsgivare vid rekrytering av ingenjörer. Det gör att det är viktigt att stå ut i mängden, ha en tydlig kravprofil, ge en professionell bild av företaget och erbjuda goda utvecklingsmöjligheter. Intenso hjälper dig att kommunicera allt detta till kandidaten och hjälper dig hitta rätt kompetens.

Rekrytering av ingenjör

Ingenjörer kan ofta välja och vraka bland spännande jobberbjudanden. Det råder brist på ingenjörer vilket gör att det är kandidaternas marknad vid rekryteringen. Det ställer krav på dig som vill rekrytera en ingenjör till din verksamhet, särskilt vid rekrytering av ingenjör med specialistkompetens. Konkurrensen är stor oavsett om du söker en nyexaminerad eller mer erfaren ingenjör.

Yrken för ingenjörer

Ingenjörer kan arbeta inom många olika områden och i olika roller. Det är inte ett yrke, utan många olika yrken beroende på inriktning och erfarenhet. En ingenjör kan exempelvis vara civilingenjör, brandingenjör eller högskoleingenjör. Det ger lite olika ingångar på arbetsmarknaden. Ingenjören kan också ha olika inriktningar, till exempel maskinteknik, teknisk fysik, elektroteknik, datateknik och energi. Speciellt ingenjörer inom miljö, gruvteknik och metall ser ut att öka i framtiden.

Viktiga kompetenser för att jobba som ingenjör

Eftersom ingenjörsyrket är så pass brett så är det svårt att sätta fingret på vilken kompetens som är allra viktigast. Men grundläggande för ingenjörsyrket är ett stort intresse för matematik och logiska resonemang. I yrkeslivet är även samarbetsförmåga, noggrannhet och social förmåga mycket viktiga kompetenser eftersom ingenjören ofta arbetar i projektform tillsammans med andra. Som ingenjör bör du också vara kreativ och nyfiken på att hela tiden försöka hitta nya lösningar på problem.