My CMS

HR-rekrytering

Hem > HR-rekrytering

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

HR-rekrytering

Att anställa kan kännas enkelt, men att anställa rätt är en annan femma. Om du som arbetsgivare sitter utan befintlig HR kan det dessutom kännas svårt att veta hur man går tillväga. Här kan du läsa om hjälpsamma tips vid HR-rekrytering.

Rekrytering inom HR

När du påbörjar en rekrytering inom HR vill du se till att vara redo och påläst om vad som utgör en passande HR-specialist på din arbetsplats. För att bäst kunna avgöra detta bör du ha förståelse för olika utbildningar, yrkeskompetenser och en viss vetskap om de olika lagarna som en bra HR-specialist bör känna till. Skulle du sakna denna kunskap kan du alltid ta hjälp av olika rekryteringsföretag som specialiserar sig inom rekrytering av HR.

Aktörer inom HR-rekrytering

Level Recruitment

Level Recruitment har arbetat med rekryteringar inom specialistområden sedan 2009 och erbjuder heltäckande rekryteringsprocesser med personlighetstester och headhunting. 

Vid HR-rekrytering med Level Recruitment finns de med dig från start tills en tid efter att nyanställd är på plats. Rekryteringsbolaget drivs framåt av en mängd seniora rekryteringskonsulter som vet vad som krävs vid rekrytering av HR bland en mängd andra nischade yrkesroller.

TNG

TNG jobbar aktuellt efter det senaste inom HR-rekrytering och arbetar flitigt och fördomsfritt med kompetensbaserad rekrytering. TNG ger dig insyn i rekryteringsprocessen från början till slut.

När du rekryterar tillsammans med TNG hjälper de dig hitta lämpliga kvalifikationer oavsett bakgrund, helt baserat på kompetenser. Det leder inte bara till en större mångfald på arbetsplatsen, utan även en försäkran om att yttre faktorer inte ger dig en mindre kvalificerad slutkandidat.

Wise

Wise har fokuserat på HR-rekrytering sedan starten och bygger sin kärna runt detta. Idag nischar de sig mot chefsrekrytering och arbetar med företag för att rekrytera talanger inom en mängd olika branscher.

Vid rekrytering ihop med Wise kan du känna dig trygg i att deras erfarenhet och expertis kommer vara till stor hjälp i processen, likväl som deras breda kontaktnät. Wise kan efter alla dessa år se erfarenheten hos dina kandidater och se vem som passar bäst att arbeta hos dig.

Amendo

Amendo arbetar med ett stort nätverk med lämpliga kompetenser som är till stor hjälp vid rekryteringsprocesser. Deras främsta styrka är förståelsen och specialiseringen inom HR-rekrytering.

När du tar hjälp av Amendo vid rekrytering hjälper de dig med kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, och matchar potentiella stjärnskott med rätt arbetsgivare. Företaget har skapat en förståelse för att kunna arbeta med HR-specialister inom alla kompetensnivåer.

HR-rekrytering – lön och marknad

Innan du påbörjar processen bör du se till så att ditt företag kan bemöta efterfrågan från kandidaterna vid en HR-rekrytering. Lön för HR anställda kan variera baserat på utbildning, yrkeserfarenhet eller specialitet, men innan processen bör du se över så att den kompetens du efterfrågar matchar ingångslönen.

Marknadslönen förändras med ekonomin, och har de senaste åren legat i intervallet 36 000 och 50 000 i månaden. Om du inte har koll på befintlig marknadslön för HR kan du läsa om löneintervallet på Unionen.se. Är du osäker på var i intervallet vissa kompetenser ligger inom kan du få hjälp av rekryteringsföretag att avgöra vilka kunskaper som tillkommer vid de olika löneanspråken.

Personlighetstest vid rekrytering

När du samlat ihop en mängd anställda kan du ibland se att vissa egenskaper och sätt att tänka fungerar bättre i företagets arbete. Det kan vara egenskaper som snabbt tänkande, konflikthantering eller ekonomisk förståelse. Du kan använda dig av personlighetstest vid rekrytering för att försäkra dig om att de kandidater som kommer vidare till intervju besitter dessa egenskaper först. 

Det finns en mängd olika tester vid rekrytering, men de som används mest är Myer-Briggs Type Indicator (MBTI) som du kan läsa mer om hos 16personalities.com, samt The Big Five personlighetstest som du kan läsa mer om hos Truity.com. Arbetar du med ett rekryteringsföretag kan de i många fall rekommendera egna personlighetstest vid rekrytering.