My CMS

Rekrytering projektledare

Hem > Rekrytering projektledare

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Rekrytering projektledare

Projektledning ställer höga krav på att vara strukturerad men också flexibel och samarbetsvillig. Att hitta rätt projektledare för ditt företag kan vara svårt. En rekrytering av projektledare tar ofta både tid och energi då det är viktigt att hitta rätt person. Det är framför allt viktigt med en tydlig kravprofil men också att ha förmågan att nå ut till rätt kandidater.

Hitta företag för rekrytering projektledare

Många företag har svårt att rekrytera och hitta rätt kompetens. En rekryteringsprocess är ofta tidskrävande och då kan det vara skönt att ta in extern hjälp för att hitta rätt kandidater. Om du vill rekrytera en projektledare så finns det flera rekryteringsföretag som kan hjälpa dig. Nedan får du tips på ett par rekryteringsföretag att anlita.

Prowork – Rekrytera projektledare

Prowork är en rekryteringsbyrå som hjälper dig att rekrytera din nästa projektledare. Att rekrytera projektledare är ofta svårt och tidskrävande. Men en kompetent projektledare kan samtidigt vara nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Prowork hjälper dig med rekryteringen från start till mål. Ni börjar med att utforma en kravprofil utifrån projektets ramar och arbetar sedan med att nå ut till lämpliga kandidater. Du får även hjälp med urvalet och att identifiera rätt kandidater utifrån din verksamhets behov.

Ants – Rekrytering av projektledare

Ants har rekryterat många projektledare genom åren. Med ett stort kontaktnät och kontinuerlig headhunting är deras rekryterare redo att hitta din nästa projektledare. Ants arbetar utifrån välbeprövade modeller inom rekrytering och hjälper dig från start till uppföljning. Tillsammans utformar ni en kravprofil och hittar vägar för att nå ut till relevanta kandidater. Intervjuer sköter ni dock själva då det är viktigt att intervjun blir personlig med er som rekryterande part. Självklart hjälper Ants till med uppföljning.

Roi Rekrytering – Projektledare

Roi Rekrytering är ett etablerat rekryteringsföretag. De har rekryterat många projektledare genom åren inom många olika branscher, bland annat IT, bygg och industrin. De erbjuder flexibla lösningar vilket gör att du kan få den hjälp som passar din verksamhet.

Roi Rekrytering kan hjälpa dig oavsett om du vill ha hjälp med alla steg av rekryteringen eller bara specifika delar såsom kravprofil, marknadsföring av annons i sociala medier, genomförande av intervjuer eller uppföljning.

Rekrytera projektledare

Att rekrytera projektledare är ofta en delikat uppgift. Projektledaren har en mycket viktig roll i verksamheten, och att denns person har rätt egenskaper kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Projektledare arbetar med många olika typer av uppgifter och ska ofta vara spindeln i nätet. Det gör att en bra projektledare behöver besitta en bred kompetens.

Projektledning inom olika branscher

Det finns inte bara en typ av projektledare utan flera. En projektledare kan arbeta inom många olika branscher, exempelvis teknik, IT, bygg, finans och så vidare. Det innebär också att bara för att en person har erfarenhet av projektledning inom ett visst fält, så behöver det inte betyda att den kommer vara en lika framgångsrik projektledare inom andra områden. Vid rekrytering av projektledare är det därför avgörande att kunna värdera tidigare erfarenheter på rätt sätt.

Viktiga kompetenser för att jobba som projektledare

Projektledare är en mycket bred roll. Det gör det svårt att sätta fingret på exakt vilka kompetenser som är viktigast. Detta varierar också beroende på vilken typ av projektledare som det handlar om. Men generellt gäller att en projektledare behöver vara strukturerad och organiserad. Projektledaren ska vara den som både är spindeln i nätet och syr ihop säcken. Den behöver då även vara samarbetsvillig, flexibel och en bra ledare.