My CMS

Jobb inom HR

Hem > Jobb inom HR

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Jobb inom HR

Att få jobb inom HR är ett önskemål många arbetssökande har. I denna bransch finns det varierande tjänster och möjligheterna till karriärutveckling är stora, vilket gör att många unga söker sig till branschen.

6 yrkestitlar i HR-branschen

  • HR-specialist
  • Personaladministratör
  • HR-business partner
  • Rekryterare
  • Personalvetare
  • Organisationsutvecklare

HR-avdelningarnas anseende har växt på senare år och branschen är het. Se en lista på förslag på 20 nya yrkesroller inom HR som publicerades i en artikel i Harvard Business Review.

Vad är HR-jobb?

HR står for Human Resources och tidigare benämndes denna avdelning som personalavdelningen. En av nyckelfunktionerna på avdelningen är att ha hand om företagets rekrytering som ska säkerställa att rätt kompetens finns i organisationen på sikt. Andra uppgifter är kopplade till löner, pensioner, arbetsmiljöarbete med mera. 

Lediga HR-jobb

Om du söker lediga HR-jobb är hrjobb.nu sidan att bokmärka. Det som är bra med denna hemsida är att de samlar jobb från alla jobbsajter i hela Sverige på en enda hemsida. Det gör att utbudet av hr-jobb är stort och du får en bra indikation på vad som efterfrågas på marknaden för tillfället. Många av jobben kan sökas utan CV vilket tar bort den faktor många jobbsökande upplever som besvärlig: tiden det tar att skriva personliga ansökningar till varje jobb. Söker du jobb i Sveriges två största städer kan du gå direkt till HR-jobb i Stockholm och HR-jobb i Göteborg. På jobben du kan söka utan CV fyller du snabbt och enkelt i frågor vid sidan av annonsen och drar i reglage som visar din erfarenhet och dina kompetenser inom HR-området.

Egen HR-rekrytering

Om du som arbetsgivare eller företag har behov av en HR-specialist kan du även läsa om tips och olika rekryteringsföretag som jobbar med HR-Rekrytering. Ett rekryteringsföretag kan framförallt hjälpa dig som inte är fullt så insatt i de olika kvalifikationer och erfarenheter som väger tungt vid rekrytering av HR. De kan även med hjälp av erfarenhet och expertis se detaljer som inte är värst uppmärksammat i kandidaternas CV, men som kan spela en stor roll i en eventuell anställning. Tänk på att den du anställer som HR kommer prägla ditt företag och alla anställda på ditt företag framöver.

Öka chanserna att få ett HR-jobb

Här kommer tips på hur du ska öka chanser att landa drömjobbet på HR-avdelningen.

Ta en relevant examen

Inom HR är utbildning A och O. Att ta en examen inom HR är det bästa beslutet du kan ta. Arbetsgivare uppskattar även om du gått påbyggnadskurser inom HR. Sök bland utbudet av HR-kurser i hela landet (och på distans) på Antagning.se.

Kolla in efterfrågade kompetenser

Utbildning.se har tagit fram en lista på de 20 hetaste kompetenserna inom HR. De granskade 571 jobbannonser inom HR och har gjort en topplista på de mest efterfrågade kompetenserna. 

Använd ditt nätverk

Kartlägg ditt nätverk och se om du kan dra nytta av det. Inhouse har satt ihop en guide på hur du kan hitta ett jobb med hjälp av ditt nätverk.

Lägg krut på ditt CV

Ditt CV spelar en stor roll när det kommer till att få drömjobbet eller inte. Läs våra 6 tips för cv-inspiration. Där får du reda på vad du ska ha med (och vad du ska undvika) i din skriftliga ansökan.