My CMS

IT & Tech-rekrytering

Hem > IT & Tech-rekrytering

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

IT & Tech-rekrytering

Digitaliseringen har gjort tech till en helt central industri för svenskt näringsliv. Tech-rekrytering handlar om rekrytering till tjänster som utvecklare, programmerare, IT-arkitekt, team leader och andra typer av roller inom ett techbolag. Det råder stor kompetensbrist inom techindustrin och knappt hälften av alla rekryteringar går i hamn. Det gör tech-rekrytering till en svår uppgift i många verksamheter och branscher.

Hitta Tech & IT rekryteringsföretag

Många företag har svårt att hitta rätt kompetens. Inte minst inom IT & Tech där det krävs en viss formell utbildning och ibland erfarenhet. Att hitta rätt kandidater kostar tid och pengar. Därför kan det vara värt att ta hjälp av ett rekryteringsföretag som hjälper dig hitta din nästa topprekrytering. Här får du tips på ett par Tech & IT rekryteringsföretag

Framtiden – IT & Tech-rekrytering

Framtiden är ett rekryteringsföretag som är specialister på IT & Tech rekrytering. De är redo att hjälpa dig hitta rätt kandidat och rätt kompetens för dina behov.

Hos Framtiden kan du få hjälp med att utforma kravprofil och hjälp med att göra urvalet för att hitta rätt kandidat. Men du får också hjälp med att synas med dina annonser genom smart marknadsföring på exempelvis mässor och sociala medier. De kan även hjälpa till med IT-bemanning.

Level Recruitment – IT-rekrytering

Level Recruitment är en etablerad rekryteringsfirma med lång erfarenhet inom IT-rekrytering. Rekrytering inom IT & Tech är svårt då det är många företag som slåss om samma kandidater, men här kan du få hjälp utifrån ditt företags specifika behov. Level Recruitment hjälper till med att utforma träffsäkra kravprofiler, marknadsföra dina jobbannonser och utvärdera kandidater. Exempel på tjänster som de rekryterar till är bland annat CIO, CTO, systemarkitekter och programmerare.

Ada Digital – Rekrytering inom IT & Tech

Rekrytering inom IT & Tech kan vara krångligt men det blir enklare om du tar hjälp av en professionell rekryteringsfirma. Ada Digital är redo att hjälpa dig hitta rätt kompetens. De har lång erfarenhet av att rekrytera till många olika roller hos techbolag och har en god förståelse för branschen och vilka profiler som är intressanta. Ada Digital erbjuder flexibla lösningar och kan hjälpa dig med hela rekryteringsprocessen eller specifika delar som kravprofil och marknadsföring.

Rekrytering tech-kompetens

Idag finns en hög efterfrågan på teknisk kompetens i olika roller och uppgifter. Men de flesta företag har svårigheter att rekrytera tech-kompetens då det finns en stor kompetensbrist på arbetsmarknaden. Det gör tech-rekrytering till ett omfattande arbete. För att locka tekniska talanger behöver du ha förmågan att sticka ut ur mängden.

Yrken för tekniska talanger

IT & Tech är en bred bransch som dessutom är under kraftig utveckling. Det är en sektor som ständigt växer och tekniska talanger kan ofta välja och vraka mellan spännande och välbetalda uppdrag.

Det finns många yrkesroller inom IT & Tech. Några exempel är dataingenjör, systemarkitekt, IT-konsult och programmerare. Vid rekrytering av tekniska talanger är det viktigt att förstå vad de olika rollerna innebär för att kunna värdera tidigare erfarenhet och specialistkompetenser.

Viktiga kompetenser för att jobba inom IT & Tech

Eftersom IT & Tech är en bred bransch går det inte att säga en kompetens som är viktigare än alla andra kompetenser. Men ett genuint intresse för teknisk utveckling och IT är grundläggande för att arbeta med dessa frågor. Andra viktiga kompetenser och egenskaper är noggrannhet och en känsla för detaljer. Uppfinningsrikedom och kreativitet kan också vara helt avgörande för att till exempel lyckas i en roll som programmerare.