My CMS

Hälsoinspiratör utbildning

Hem > Hälsoinspiratör utbildning

Sök

Länkar

Uppsägning

Läs mer >

Jobb inom HR

Läs mer >

CV-inspiration

Läs mer >

Hälsoinspiratör utbildning

Är du sugen på att utbilda dig inom hälsa, och få vara med och bidra till en förbättrad arbetsmiljö? Då borde du gå en hälsoinspiratör-utbildning. Läs mer och få tips på sex lärosäten som erbjuder utbildningar inom området. Lär dig även mer om vad en hälsoinspiratör är, samt detaljer om vad yrket medför. 

Vad gör en hälsoinspiratör?

Man kan säga att en hälsoinspiratör gör insatser för att hjälpa andra leva ett mer hälsosamt liv. Begreppet är brett, men i det här sammanhanget är en hälsoinspiratör en medarbetare som jobbar för att förbättra arbetsmiljön på arbetsplatsen. Hälsoinspiratören informerar om vikten av god hälsa samt hur arbetsmiljön påverkar den fysiska och psykiska hälsan. Hen kan även hjälpa chefer att vidta rätt åtgärder för att förbättra miljön på arbetsplatsen.

Hälsoinspiratörsutbildning – 6 tips

Allt fler svenska arbetsplatser har en hälsoinspiratör. Kanske är det något även för er? Nedan får du mer information om hur en hälsoinspiratörsutbildning ser ut samt var du kan anmäla dig till utbildningen.

Promas

Promas erbjuder en hälsoinspiratör-utbildning på två dagar. Kursen sker under en helg och är indelad i fem delmoment. Efter avslutad kurs får deltagarna ett kursintyg. Kursen syftar till att ge den framtida hälsoinspiratören ökad förståelse för arbetsmiljöns långsiktiga effekt på hälsan. Genom att informera, coacha och lära deltagarna att ta en aktiv ledarroll kan Promas ge en värdefull utbildning och konkreta tips på hur arbetsmiljön kan utvecklas till det bättre.

Målgrupp: Alla medarbetare
Pris: Kontakta utbildningsanordnare
Utbildningslängd: 2 dagar
Studieform: Dagkurs

Challengize

På Challengize kan du bli hälsoinspiratör på bara nio timmar. Utbildning hälsoinspiratör sker helt digitalt, där du får ta del av tre olika utbildningstillfällen. Alla tillfällen är tre timmar långa och efter avslutad kurs får du ett kursintyg. Utbildningen till hälsoinspiratör på Challengize förbereder dig inför arbetet på arbetsplatsen. 

Målgrupp: Alla medarbetare
Pris: 5000 kr för en deltagare, 8000 kr för två
Utbildningslängd: 9 timmar
Studieform: Distans

Twitch

Även Twitch erbjuder en utbildning till hälsoinspiratör. Utbildningen sker dagtid på din arbetsplats. Syftet är att informera dig om hälsa och hur arbetsmiljön påverkar den. Genom diskussioner, teori och uppgörande av konkreta handlingsplaner hjälper utbildaren till att planera en förbättring av arbetsmiljön. Du kommer att få både kunskap och praktiska tips på hur du kan inspirera andra att ta hand om sig själva och arbeta för en bättre miljö på arbetsplatsen. 

Målgrupp: Alla intresserade medarbetare
Pris: 40 000 kr exklusive moms
Utbildningslängd: 6 timmar
Studieform: Dag

Hexanova Academy

Hexanova Academy har också en populär utbildning. Här kan du bli hälsoinspiratör på två dagar. Kursen sker i Göteborg och utgörs av en workshop, coaching i stresshantering och teori. Du får lära dig om hälsa ur ett bredare sammanhang och får bland annat så kallad livsstilskompetens. När du avslutat kursen kommer du ha verktygen som krävs att inspirera andra och främja en bättre arbetsmiljö.

Målgrupp: Alla intresserade medarbetare
Pris: 5 800 kr exklusive moms. Priset inkluderar kurslitteratur.
Utbildningslängd: 2 dagar
Studieform: Dag

Stensund

På folkhögskolan Stensund kan du utbilda dig till hälsoinspiratör på halvfart. Utbildningen sträcker sig över fyra terminer med tre fysiska träffar per termin. Kursen syftar till att ge dig som deltagare fördjupade kunskaper inom träningslära, hälsopedagogik, stresshantering, anatomi, kommunikation och mycket mer. Efter avslutad utbildning kan du inte bara arbeta som hälsoinspiratör utöver dina arbetsuppgifter på jobbet, utan även arbeta på heltid som hälsocoach.

Målgrupp: Du som har avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
Pris: 10 000 kr plus kostnader för logi och mat
Utbildningslängd: 1 år
Studieform: Dag och distans

Sport Competence

Sport Competence är en ny verksamhet som erbjuder flera utbildningar inom hälsa och välbefinnande. Ingen av dem kallas för just hälsoinspiratörsutbildning, men de har programmet Health Competence, som har mycket gemensamt med utbildningen. Det är särskilt utvecklat för att förbättra arbetsmiljön för de anställda. Du kan välja mellan två olika alternativ inom Health Competence. Det ena är en månadsprenumeration som erbjuder hälsoinspiration till verksamheten. Det andra alternativet är en hälsoutmaning som varar under 4-6 veckor. Den syftar främst till att stärka teambuilding samt de anställdas hälsa och motionsvanor. 

Målgrupp: Alla anställda
Pris: Offertförfrågan krävs, priset anges inte på hemsidan.
Utbildningslängd: 4-6 veckor eller månadsprenumeration
Studieform: Distans

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om vad det innebär att bli hälsoinspiratör? Undrar du hur utbildningen ser ut? Nedan kan du hitta svar på några av de vanligaste frågorna om utbildningen. 

Vad krävs för att bli hälsoinspiratör?

Vem som helst kan bli hälsoinspiratör. Om du är intresserad av samspelet mellan hälsa och arbetsmiljö är du en god kandidat för utbildningen. Att dessutom vilja hjälpa människor och hjälpa till att skapa en bättre arbetsplats för alla är också tecken på att hälsoinspiratör kan vara något för dig.  

Hur lång är en hälsoinspiratörsutbildning?

En hälsoinspiratörsutbildning kan vara olika lång. Det beror på vem som organiserar utbildningen och hur upplägget ser ut. I regel brukar kursen vara under två till fem dagar då man genomgår samtliga moment. Därefter erhåller samtliga deltagare ett kursintyg.

Kan jag gå en hälsoinspiratör-utbildningdistans?

Det är möjligt att gå en hälsoinspiratör-utbildningdistans. Vid studier på heltid omfattar kursen oftast 2-5 dagar. Det är också möjligt att läsa kursen på deltid. Då kan den delas upp över sex månader. Utbildningens längd kan variera starkt mellan olika lärosäten.