Skriv ett vinnande CV

Ett vinnande CV

Ditt CV är det första intryck du ger en potentiell arbetsgivare. Tänk därför på vilket innehåll, struktur och utseende du väljer att ha på just ditt CV. Här är några tips!!

Fånga ett intresse

Börja ditt CV med en bra och intressant rubrik. Inled gärna med varför du söker jobbet. Det gäller att fånga läsaren direkt.

Varför just dig

Ett sätt att bekräfta ditt värde är att visa goda uppnådda resultat från tidigare arbeten, var noga med att visa mätbara resultat.

Stavning och uppdatering

Kolla igenom ditt CV innan du skickar iväg det, onödig felstavning och grammatik är ingen hit. Be gärna därför någon kompis läsa igenom det. Och glöm inte att uppdatera det innan du skickar iväg det.

Senast först

Börja alltid med det senaste jobbet först och beskriv vad det innefattat. Detta gäller även utbildningar så man får en tydlig bild vad du tidigare gjort och under vilken period.

Plocka fram guldkornen

Plocka fram det du är bra på och tidigare gjort. Berätta hur du kan omsätta dina kunskaper till färdigheter för just det här jobbet du söker. Men var ärlig!

Mest relevanta

Du behöver inte rada upp alla dina anställningar och utbildningar som du haft, utan välj ut det mest relevanta och anpassa innehållet utefter tjänsten.

Snyggt och prydligt

Ditt CV måste vara lättläst. Se till att ha relevanta sektioner med tydliga rubriker så man lätt kan hitta.

Ladda hem våra CV-mallar

Här finner du två fria CV-mallar i Wordformat för nedladdning.
CV-mall nummer 1
CV-mall nummer 2

Kontakt

HR Bolaget AB

Huvudkontor
Östra Prinsgatan 13
371 31 Karlskrona

Regionkontor Kalmar
Titanvägen 2
382 46 Nybro

Regionkontor Malmö
Adelgatan 5
211 22 Malmö

Tel: 0733- 66 59 86

Mail: info@hrbolaget.com

Fyll i koden: captcha