Lyckas på intervjun

Så här lyckas du på anställningsintervjun

Det är viktigt att du inte bara ser intervjun som ett möte, där företaget ska bedöma om du är rätt person för dem, utan det är även din möjlighet att se om företaget är rätt för dig. Nu är du lite mer förberedd inför nästa intervjutillfälle. Lycka till!!

Förberedning är a och o

Kom väl förberedd när du ska på anställningsintervju, det ger en tryggare och positivare känsla både för dig själv och gentemot den som håller i intervjun. Tips är att läsa på om företaget innan så du har en bra grund, tänk dig in i själva intervjun, vilka frågor som kommer komma, hur du kan marknadsföra dig själv på bästa sätt gentemot tjänsten som du har sökt.

Före intervjun

Viktiga saker att tänka på innan man ska på intervjun är att man ätit, sovit samt peppat sig själv, att ta en promenad innan är ingen dum idé för att boosta sig med energi samt gå igenom saker i huvudet för att vara väl förberedd. Tänk på att klädval, god doft och en positiv inställning kan ha betydelse, men det gäller att känna sig bekväm utefter vad man själv gillar och vilken bild man vill ge.
Ta med dig CV, intyg samt andra betyg som känns relevanta att visa upp. Och glöm för guds skull inte att komma i tid.

Under intervjun

- Du vet aldrig vilka frågor som kommer att dyka upp under intervjun men genom att lyssna uppmärksamt och ha en total närvaro skapar det en positiv känsla.
- Tänk på vilket kroppsspråk du förmedlar, att sitta med armarna i kors skapar inget öppet samtal.
- Våga prata om dig själv gentemot tjänsten som du har sökt. Förmedla dina starka sidor genom att ge exempel på arbetssituationer där dina styrkor har varit till nytta. Men våga även at upp saker du behöver förbättra, detta behöver inte betyda något dåligt utan snarare att du har en självinsikt.
- Våga ta initiativet på slutet och ställ dina frågor. Frågar man ingenting får man ingenting veta. Rekryterare uppskattar och förväntar sig att även att du ställer frågor under intervjun, detta för att få svar på frågor som du funderat över men samtidigt visar det ett intresse för företaget och tjänsten som du sökt.

Efter intervjun

Reflektera över hur det gick, man lär sig alltid något nytt som man kan ta med sig och tänka på.
Följ gärna upp genom att skicka ett ”tack för intervjun” mail och kolla även hur processen går om du inte har fått något svar inom ett tag.

Kontakt

HR Bolaget AB

Huvudkontor
Östra Prinsgatan 13
371 31 Karlskrona

Regionkontor Kalmar
Titanvägen 2
382 46 Nybro

Regionkontor Malmö
Adelgatan 5
211 22 Malmö

Tel: 0733- 66 59 86

Mail: info@hrbolaget.com

Fyll i koden: captcha